Hanna-Riikan mummon Omppupiiras
Toinen kauan kaipaamani resepti on opiskeluaikaisen kaverini minulle antama omppupiirakan resepti. Hän oli sen saanut sen muistaakseni omalta isoäidiltään. Myös tätä reseptiä tuli kulutettua todella paljon silloin parikymmentä vuotta takaperin ja sen jälkeenkin - kunnes hukkasin reseptivihkoni. Harva pää, niin ei pysynyt varmaksi tämäkään resepti mielessä. Ainakaan niin hyvin, että olisin uskaltanut kertaakaan tehdä tätä piirasta ilman kirjallista ohjetta. Ihanaa, että löysin reseptivihkoni tänä syksynä sopivasti ennen omenasadon kypsymistä. Tämä resepti tulee jälleen pitkästä aikaa käyttöön.
Pohjan aineet:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
3 dl piimää
1 dl voisulaa
Päälle:
omenoita, päärynöitä, persikoita tms. (omenoiden kanssa kanelia)
Ohje:
Pohjan aineet:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
3 dl piimää
1 dl voisulaa
Päälle:
omenoita, päärynöitä, persikoita tms. (omenoiden kanssa kanelia)
Ohje:
- Sekoita kuivat aineet
- Lisää piimä ja voisula hyvin sekoittaen
- Lado täytteet pohjan päälle
- Paista 175-asteessa n. 20 minuuttia
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä kommenttisi tähän. Kiitos. =)