Hanna-Riikan mummon Omppupiiras

Toinen kauan kaipaamani resepti on opiskeluaikaisen kaverini minulle antama omppupiirakan resepti. Hän oli sen saanut sen muistaakseni omalta isoäidiltään. Myös tätä reseptiä tuli kulutettua todella paljon silloin parikymmentä vuotta takaperin ja sen jälkeenkin - kunnes hukkasin reseptivihkoni. Harva pää, niin ei pysynyt varmaksi tämäkään resepti mielessä. Ainakaan niin hyvin, että olisin uskaltanut kertaakaan tehdä tätä piirasta ilman kirjallista ohjetta. Ihanaa, että löysin reseptivihkoni tänä syksynä sopivasti ennen omenasadon kypsymistä. Tämä resepti tulee jälleen pitkästä aikaa käyttöön.

Pohjan aineet:
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl soodaa
3 dl piimää
1 dl voisulaa

Päälle:
omenoita, päärynöitä, persikoita tms. (omenoiden kanssa kanelia)

Ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet
  2. Lisää piimä ja voisula hyvin sekoittaen
  3. Lado täytteet pohjan päälle
  4. Paista 175-asteessa n. 20 minuuttia

Kommentit