Raparperi-mansikkakiisseli

Joskus jo pikkutyttönä tykkäsin tehdä raparperi-mansikkakiisseliä. Mansikoiden tilalle voi laittaa myös muita marjoja, mitä pakastimesta sattuukaan löytymään.

Se menee suunnilleen näin:

Raaka-aineet:

6 vartta, noin 700 g raparperia
1 l   mansikoita (pakastemansikat käy oikein hyvin)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja


Valmistusohje:

  1. Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
  2. Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon. Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
  3. Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
  4. Lisää jäiset mansikat (tai muut marjat).
  5. Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
  6. Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit