Raparperi-mansikkakiisseli
Joskus jo pikkutyttönä tykkäsin tehdä raparperi-mansikkakiisseliä. Mansikoiden tilalle voi laittaa myös muita marjoja, mitä pakastimesta sattuukaan löytymään.
Se menee suunnilleen näin:
Raaka-aineet:
6 vartta, noin 700 g raparperia
1 l mansikoita (pakastemansikat käy oikein hyvin)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
Valmistusohje:
Se menee suunnilleen näin:
Raaka-aineet:
6 vartta, noin 700 g raparperia
1 l mansikoita (pakastemansikat käy oikein hyvin)
8 dl vettä
2 dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
Valmistusohje:
- Huuhtele raparperit ja leikkaa ne paloiksi.
- Kiehauta vesi ja sokeri ja lisää raparperit joukkoon. Keitä kunnes raparperit pehmenevät.
- Sekoita perunajauhot pieneen määrään vettä ja lisää suurus kattilaan ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Anna kiisselin vielä kiehahtaa.
- Lisää jäiset mansikat (tai muut marjat).
- Kaada kiisseli kulhoon jäähtymään ja ripottele pinnalle hieman sokeria.
- Tarjoa kiisseli maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä kommenttisi tähän. Kiitos. =)