Alkukesän kuningatar: "maisemakahvilan raparperipiirakka"

Teen raparperipiirakkaa monella eri reseptillä, mutta viime vuosien ehdottomaksi suosikiksi on noussut tämä Maisemakahvilan raparperipiirakan-nimellä kulkeva tuotos. Tämä resepti on lähtöisin Kotiliesi-lehden kokoelmista. Ohje on lähteen mukaan peräisin Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsyltä.

Resepti koostuu kolmesta osasta: muruseoksesta, pohjataikinasta ja täytteestä.

Ainekset muruseokseen:

8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
250 g voisulaa
Pohjataikina:
noin 2/3 muruseoksesta
2 dl piimää
kananmuna

Täyte:
1 l raparperipaloja
500 g rahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Ohje:
1. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Jaa seos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
2. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipannulle.
3. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperi- tai omenapaloja, myös marjat kuten mustikka, puolukka, karviaiset tai herukat käyvät.
4. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista raparperipiirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa Maisemakahvilan raparperipiirakan kanssa vaniljakastiketta tai jäätelöä.


Kommentit