Lamminpään lumous lihapata

TESTAAMATTA

Lamminpään lumousta on äitini tehnyt jo vuosien ajan ja se on taivaallisen hyvää. Äiti on löytänyt reseptinsä aikoinaan jostain hänelle tulleesta aikakausilehdestä, mutta tämä resepti on otettu kuitenkin netistä Maku.fi-sivustolta.

4 annosta

800 g possun sisäfilettä, ulkofilettä tai kylkeä
3 dl kuohukermaa
2 rkl dijon maalaissinappia
1 kpl kanelitanko
2 tl raastettua inkivääriä
1 tl curryjauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
1 tl mustapippuria myllystä
6 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuina
1 tl suolaa
400 g tomaattimurskaa


  1. leikkaa liha valmiiksi annospaloiksi n.100g gramman paloihin
  2. Paista lihoihin kuumalla pannulla värit pintaan öljyn kera
  3. Nosta lihat sivuun odottamaan ja lisää pannulle tilkka öljyä, curry, kanelitanko, kurkuma ja inkivääri
  4. Freesaa hetki mausteita ja lisää sitten panulle kerma ja keitä kermaa kokoon miedolla lämmöllä
  5. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää sekaan murskatut ja pieneksi silputut valkosipulinkynnet sekä sinappi
  6. Kun kerma on paksuuntunut, niin lisää sekaan tomaattimurska, nosta lihat sekaan ja anna poreilla miedolla lämmöllä n.15-20min
  7. Tarjoa liha esim.riisin ja vihersalaatin kera

Kommentit