Broileripata

TESTAAMATTA
Yhteishyvä-lehden sivuilta löytyi makoisan oloinen Ranskalaisen broileripadan resepti. Tämä pääsee meidän koekeittiön testilistalle sopivaksi muokattuna ja mikäli osoittautuu hyväksi, päätyy myös meidän perheen ruokalistalle.

6            broilerin rintaleikettä
2 tl         suolaa
1 tl         rouhittua mustapippuria
4 rkl       öljyä
340 g      pekonia
4             sipulia lohkottuna tai 12 salottisipulia
4             valkosipulinkynttä
2 purkkia säilykeherkkusieniä(400 g)
2 rkl         vehnäjauhoja
6 dl           punaviiniä (tai kanalientä)
4-6 dl       kanalientä
4 rkl         tomaattipyreetä
4              laakerinlehteä


  1. Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ruskista broileripalat pannulla kauniin ruskeiksi ja nosta ne sitten padan pohjalle odottamaan.
  2. Suikaloi pekoni, kuori ja lohko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Ruskista pannulla pekonisilppua sekoittaen. Lisää joukkoon sipulilohkot, murskatut valkosipulinkynnet sekä herkkusienet. Anna niiden saada myös hieman väriä.
  3. Lisää pannulle sekoittaen vehnäjauhot. Lisää seos pataan ja kaada päälle viini, kanaliemi sekä mausteet. Sekoita hieman, että mausteet sekoittuvat kastikkeen joukkoon.
  4. Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna hautua kannen alla 1–1 1/2 tuntia.

Kommentit