Broileripata
TESTAAMATTA
Yhteishyvä-lehden sivuilta löytyi makoisan oloinen Ranskalaisen broileripadan resepti. Tämä pääsee meidän koekeittiön testilistalle sopivaksi muokattuna ja mikäli osoittautuu hyväksi, päätyy myös meidän perheen ruokalistalle.
6 broilerin rintaleikettä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl öljyä
340 g pekonia
4 sipulia lohkottuna tai 12 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 purkkia säilykeherkkusieniä(400 g)
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl punaviiniä (tai kanalientä)
4-6 dl kanalientä
4 rkl tomaattipyreetä
4 laakerinlehteä
Yhteishyvä-lehden sivuilta löytyi makoisan oloinen Ranskalaisen broileripadan resepti. Tämä pääsee meidän koekeittiön testilistalle sopivaksi muokattuna ja mikäli osoittautuu hyväksi, päätyy myös meidän perheen ruokalistalle.
6 broilerin rintaleikettä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
4 rkl öljyä
340 g pekonia
4 sipulia lohkottuna tai 12 salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
2 purkkia säilykeherkkusieniä(400 g)
2 rkl vehnäjauhoja
6 dl punaviiniä (tai kanalientä)
4-6 dl kanalientä
4 rkl tomaattipyreetä
4 laakerinlehteä
- Mausta broilerin rintaleikkeet molemmin puolin suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Ruskista broileripalat pannulla kauniin ruskeiksi ja nosta ne sitten padan pohjalle odottamaan.
- Suikaloi pekoni, kuori ja lohko sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Ruskista pannulla pekonisilppua sekoittaen. Lisää joukkoon sipulilohkot, murskatut valkosipulinkynnet sekä herkkusienet. Anna niiden saada myös hieman väriä.
- Lisää pannulle sekoittaen vehnäjauhot. Lisää seos pataan ja kaada päälle viini, kanaliemi sekä mausteet. Sekoita hieman, että mausteet sekoittuvat kastikkeen joukkoon.
- Nosta pata 200 asteiseen uuniin ja anna hautua kannen alla 1–1 1/2 tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä kommenttisi tähän. Kiitos. =)