Burgundinpataa Pikkupirtin tapaan

Kunnon lihapata on toisinaan ihan hyvä vaikka aikapaljon tuleekin suosittua edullisempaa jauhelihaa. Burgundinpata on vanha suosikkini vuosien takaa. Tosin itse teen tämän yleensä ilman herkkusieniä, yleensä tähän kaiketi kuuluu myös sienet. Ja punaviinin tilalla käytän yleensä lihalientä. Punkkua kun ei meillä juuri ikinä ole. Mutta siis voisi lisätä herkkusieniä ja käyttää lihaliemen tilalle punaviiniä niin pata olisi aidompi burgundinpata.


Ainekset:


  • 800 g  naudan sisäpaistia
  • 1 paketti pekonia
  • 4-5 sipulia (tai n. 10 pikkusipulia)
  • 2 porkkanaa
  • 4 dl lihalientä
  • 4-5 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl tomaattipyreetä
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 1,5 tl kuivattua timjamia (jos käyttää tuoretta, laita enemmän)
  • 1,5 tl suolaa

Valmistus:
  1. Kuutioi liha ja pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat.
  2. Ruskista pekoni pannussa. Ota pekonit syrjään pataan ja paista lihakuutiot sopivissa erissä pekoninrasvassa. Siirrä lihat pataan pekonin seuraksi.
  3. Paista samassa rasvassa myös sipulit (kiehauta nopeasti) ja lisää pataan porkkanoiden kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattipyree ja mausteet.
  4. Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä n. 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä.
  5. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin sekä vihersalaatin kanssa.

Kommentit