Bataattilasagnea

Bataattilasagne

Meidän yksi suosikeista tällä hetkellä on bataattilasagne, jota olen nyt parikin kertaa tehnyt Chocochili-blogin reseptin mukaan - hieman muokaten. Emme ole vegaaneja, joten olen käyttänyt maitotuotteita jonkin verran. Tämä ruoka on miehen ykkössuosikki ja jopa meidän 15-vuotias maksalaatikolla mieluiten elävä viikonloppuvahvistus söi tätä melko pienellä mutinalla. Tämä ruoka on siitäkin hyvä, että annos on meidän perheelle sellainen, että siitä riittää kahdeksi päiväksi. Ruoka myös tuntuu olevan seuraavana päivänä rakenteeltaan ja mauiltaan jopa parempaa kuin vasta paistettuna.

Tarvitset tähän ruokaan seuraavat ainekset:

  • 1 iso bataatti
  • iso köntti voita
  • 1 pienehkö parsakaali
  • 300 g tofua
  • 2 keskikokoista sipulia
  • 4 isoa valkosipulinkynttä
  • 1 tl oreganoa
  • 3tl basilikaa
  • suolaa, pippuria
  • 750 g tomaattikastiketta
  • 4 dl kaurakermaa
  • 2 dl kermajuustoraastetta
  • lasagnelevyjä
Meillä tykätään yrteistä ja erityisesti basilika kuuluu koko perheen suosikkeihin. Sitä siis laitoin ainakin tuon 3 tl, todennäköisesti humpsahti vähän enempikin. En mittaile yrttejä yleensäkään vaan ripottelen mututuntumalla. Sama koskee siis myös oreganoa. Valkosipuli on toinen, mistä meillä pidetään ja sitä tulee laitettua vähintään tuplat tai triplat alkuperäisiin resepteihin verrattuna. Anteeksi työkaverit. ;)

Seuraavanlaisella järjestyksellä ruoka valmistuu näppärästi:

  1. Kuori ja paloittele bataatti. Keitä pehmeäksi suolalla maustetussa vedessä. Survo soseeksi voin kanssa.
  2. Hienonna sipulit ja valkosipuli. Paloittele parsakaali ja murenna tofu. Kuumenna paistinpannulla reilusti oliiviöljyä, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää pannulle tofu ja parsakaalit, sekä noin 2 dl tomaattikastiketta. Mausta suolalla, pippurilla, basilikalla ja oreganolla. Anna hautua pannulla kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Levitä uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta, seuraavaksi lasagnelevyjä, bataattisosetta, tofu-parsakaalipaistosta, tomaattikastiketta, kaurakermaa ja juustoraastetta. Jatka, kunnes vuoka on täynnä. Laita vielä viimeisen kastikekerroksen päälle lasagnelevyt ja ripottele loput juustoraasteet niiden päälle. Kaada lopuksi kaiken päälle 2 dl kaurakermaa. Minun lasagneeni tulee kaikkiaan kolme kerrosta lasagnelevyjä.
  4. Paista lasagnea 200 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes pinnassa on kaunis väri.

Kommentit