Tomaattinen pasta-jauhelihakeitto/-pata
Arkeen tulee haettua aina välillä hyviä uusia reseptejä, jolla saisi nopeasti ruoan pöytään työpäivän päätteeksi. Yksi hyvä löytyi Ruokamenot-sivustolta (blogi). Tästä tuli tyttäreni uusi suosikki kertaheitolla.
Tomaattiseen pasta-jauhelihakeittoon tuli seuraavat ainekset:
Valmistus:
Tomaattiseen pasta-jauhelihakeittoon tuli seuraavat ainekset:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä (itse laitan aina runsaammin, nytkin 5 kynttä)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 purkki valmista pastakastiketta (käytin Rainbow:n juustoista kastiketta)
0,5 l kanalientä (esim. 2 kanaliemikuutiosta)
0,5 purkkia soijakermaa
300 g kookasta pastaa
0,5 dl tuoretta basilikaa
oliiviöljyä paistamiseen (itse käytän rypsiöljyä pääasiassa)
Valmistus:
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää pilkottu sipulisilppu. Paista n. 3 minuuttia (siten että vähän pehmiää ja kuullottuu) ja lisää jauheliha. Riko varovasti reilun teelusikan kokoisiksi kimpaleiksi. Paista kunnes jauheliha ei enää ole punertavaa.
- Lisää pilkotut valkosipulinkynnet, suola, pippuri ja oregano.
- Kaada seos kattilaan ja huuhtele paistinpannu kanaliemellä, jotta saat kaikki maut mukaan. Kaada kanaliemi ja tomaattikastike kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
- Sekoita hiljalleen kaatamalla ja hyvin sekoittaen soijakerma keiton joukkoon. Lisää puolet basilikasilpusta ja pasta keittoon. Anna kiehua 10-12 minuuttia, kunnes pasta on hieman hampaissa rapsahtelevaa (tai muuten mieluisan kypsyistä). Maista siis välillä!
- Tarjoile basilikan ja hyvän leivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti
Jätä kommenttisi tähän. Kiitos. =)