Tomaattinen pasta-jauhelihakeitto/-pata

Arkeen tulee haettua aina välillä hyviä uusia reseptejä, jolla saisi nopeasti ruoan pöytään työpäivän päätteeksi. Yksi hyvä löytyi Ruokamenot-sivustolta (blogi). Tästä tuli tyttäreni uusi suosikki kertaheitolla.

Tomaattiseen pasta-jauhelihakeittoon tuli seuraavat ainekset:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä (itse laitan aina runsaammin, nytkin 5 kynttä)
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 purkki valmista pastakastiketta (käytin Rainbow:n juustoista kastiketta)
0,5 l kanalientä (esim. 2 kanaliemikuutiosta)
0,5 purkkia soijakermaa
300 g kookasta pastaa
0,5 dl tuoretta basilikaa
oliiviöljyä paistamiseen (itse käytän rypsiöljyä pääasiassa)

Valmistus:
  1.  Kuumenna öljy pannulla ja lisää pilkottu sipulisilppu. Paista n. 3 minuuttia (siten että vähän pehmiää ja kuullottuu) ja lisää jauheliha. Riko varovasti reilun teelusikan kokoisiksi kimpaleiksi. Paista kunnes jauheliha ei enää ole punertavaa.
  2. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet, suola, pippuri ja oregano.
  3. Kaada seos kattilaan ja huuhtele paistinpannu kanaliemellä, jotta saat kaikki maut mukaan. Kaada kanaliemi ja tomaattikastike kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
  4. Sekoita hiljalleen kaatamalla ja hyvin sekoittaen soijakerma keiton joukkoon. Lisää puolet basilikasilpusta ja pasta keittoon. Anna kiehua 10-12 minuuttia, kunnes pasta on hieman hampaissa rapsahtelevaa (tai muuten mieluisan kypsyistä). Maista siis välillä!
  5. Tarjoile basilikan ja hyvän leivän kanssa.

Kommentit