Igorin kanaa

Tänään testasin Peggyn pieni punainen keittiö -blogin Kanaa Igorin tapaan. Kovasti reseptiä oli kehuttu ja Glorian Ruoka & Viini-lehtikin on tämän evään huomioinut. Pakkohan sitä oli kokeilla tänä sunnuntaina ja hyvin  tuntui maistuvan isännällekin.

Ruoka oli sopivan yksinkertainen ja valmistui kohtuullisessa ajassa. N. 45 minuuttia. Voisi olla mahdollista toteuttaa arkenakin työpäivän jälkeen.

Ohessa suora lainaus Peggyn pienen punaisen keittiön blogista. Tein tämän ruoan suoraan ohjeen mukaisesti.



Kanaa Igorin tapaan

Ohjeesta riittää ainakin 6 herkuttelijalle.

800 g kanan filettä
1 punainen paprika suikaloituna
1 keltainen paprika suikaloituna
2 isoa sipulia kuutioituna
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
mustapippuria myllystä



  1. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit.
  2. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.
  3. Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
  4. Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin.
  5. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät.
  6. Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.
  7. Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kavereina!

Kommentit